Een mannetje Zomertaling zwom op 29 mei in het Noordervroon (CB). Op 26 mei trok een Visarend over het Edisonpark te Vlissingen op 26 mei (FA). Een Wespendief flapte op 26 mei noordwaarts over Dishoek (AvG).

Op 29 mei stond toch weer een paartje Strandplevier in het Noordervroon (CB), waar die dag ook een mannetje Rouwkwikstaart rondscharrelde (CB).

Een laat mannetje Beflijster verbleef op 28 mei in Oranjezon (ES, TK). Zingende Wielewalen werden opgemerkt bij Westhove, Oostkapelle, op 25 mei (KL) en langs de Vliegveldkreek op 28 mei (KM). Op 27 mei trok een Europese Kanarie eerst naar noord en twee uur later weer naar zuid over de duinen bij Klein Valkenisse (AvG). Op 26 mei trokken daar drie Kruisbekken langs (AvG).

Op 27 mei werd de zang van een Langstaartroodmus (Carpodacus sibiricus) opgenomen langs het Puinpad bij Westkapelle (TL). De vogel werd niet gezien. Een ontsnapte kooivogel ligt voor de hand, hoewel een dwaalgast niet uit te sluiten is: de soort broedt in Azië tot in de Oeral en volgens de literatuur breidt het leefgebied westwaarts uit.

Waarnemers: Floor Arts (FA), Corstiaan Beeke (CB), Arjen van Gilst (AvG), Tobi Koppejan (TK), Thomas Luiten (TL), Koos Minnaar (KM), Erik Sanders (ES) en anderen.

Middelste Zaagbek 26mei2016 CO

Middelste Zaagbekken, Veerse Dam, 26 mei 2016. Foto: Corine Osté.