Waar andere delen van Nederland al wekenlang overspoeld worden met leuke soorten, is het op Walcheren ongewoon stil. Hieronder een overzichtje met hoogtepuntjes van vorige week.

Van 17 t/m 21 mei was een Grote Zilverreiger ter plaatse in het Noordervroon (div). Op de 18e vloog er eentje over Schellach (PR) en op 19 mei werd er één gezien bij Camping Oranjezon (HH). Een adult vrouwtje Wespendief vloog op 16 mei over de Schorerpolder bij Ritthem (RS). Op 18 mei trok een Visarend naar noordoost bij Westkapelle (PW).

Steltkluut Beekhoekspolder Vrouwenpolder 08052011 Corstiaan Beeke

Uit de oude doos: Steltkluut, Beekhoekspolder – Vrouwenpolder, 8 mei 2011. Foto: Corstiaan Beeke.

Het vrouwtje Steltkluut dat onregelmatig opduikt in het Zandvoortweggebied, werd op 16 mei weer gezien ter hoogte van de Pronkenburgseweg (PA, AvG, EV). Op 16 mei was een Temmincks Strandloper aanwezig in de plas langs de Stenen Kruisweg (TB).

Temmincks Strandloper Zandvoortweggebied 10052010 Corstiaan Beeke

Uit de oude doos: Temmincks Strandloper, Zandvoortweggebied, 10 mei 2010. Foto: Corstiaan Beeke.

Een 3kj Geelpootmeeuw was op 21 mei aanwezig op een akker bij de Nolledijk (MP). De voor zover bekend enige Steenuil op Walcheren werd op 17 mei weer gezien langs de Molendijk bij Nieuw en Sint Joosland (M. van de Zande). Tweemaal werd de roep van overvliegende Bijeneters opgevangen: op 19 mei vlogen minimaal 2 ex over Dishoek (via JG) en op 21 mei vloog er één over Vebenabos (JWa). Een late Waterpieper werd op 21 mei gefotografeerd in het Zandvoortweggebied (S. Krombeen). Een inmiddels bekende ‘mengzanger’ (hybride Fitis x Tjiftjaf) zong op 22 mei in het Amaliapark, Middelburg (SL). Een Paapje werd op 19 mei gezien bij Boudewijnskerke (JW). Op 21 mei werd minstens één en op 22 mei werd een paartje Wielewaal waargenomen bij de Pietkreek (BW/CO).

Waarnemers: Piet Andeweg (PA), Tirzah Brusse (TB), Arjen van Gilst (AvG), Jan Goedbloed (JG), Henk Huige (HH), S. Krombeen, Sander Lilipaly (SL), Corine Osté (CO), Mayro Pattikawa, Peter Roelse (PR), Rob Sponselee (RS), Eline Verhulst (EV), Jethro Waanders (JWa), Jaco Walhout (JW), Bert Wetsteijn (BW), Pim Wolf (PW), M. van de Zande.