De afgelopen weken zijn leden van de vogelwerkgroep verschillende malen in het nieuws geweest.

Drones redden Kiekendieven van de maaimachine

Barbara Voogt, samen met Kees Vliet Vlieland, Jan Polderman, Bart de Ruiter en Renger Meerman, gebruiken een drone om het nest van een Bruine Kiekendief te lokaliseren en inspecteren. Dat dat hard nodig is bleek eerder die week toen een agrariër een nest Bruine Kiekendieven bij het oogsten te laat zag. Dit leverde één jong twee gebroken poten op en deze was niet meer te redden. Naar wat er met de overige jongen uit het nest is gebeurd kunnen we alleen maar gissen.
Bekijk de reportage van de PZC

OPROEP: We kunnen een nest goed beschermen tegen uitmaaien als we de locatie weten. Mocht je daarom een nest van de Bruine Kiekendief vermoeden in een gerst- of tarweveld meld dit dan bij ons! Voor Walcheren kan dat op roofvogels@vwgwalcheren.nl. Kijk voor de overige provincies op de contact pagina van Roofvogelwerkgroep Zeeland: roofvogelszeeland.nl/contact

Kiekendief met gebroken poten

Bontbekplevier vecht voor ruimte

Dit jaar is er een monitoring en beschermingsproject voor strandbroeders van start gegaan georganiseerd door de Vogelbescherming. In een artikel in de NRC vertelt Jos Boot over zijn bevindingen op het strand van Vrouwenpolder.
Lees het artikel in de NRC