Agenda

Evenementen, excursies en vergaderingen

 

12 juni – Digitaal vogelen (alleen voor leden)

Datum: 12 juni, Tijd 20:00-22:00, Locatie: Schellach, Golsteinseweg 25, Middelburg.

Er komen steeds meer handige apps die je kunnen helpen bij het verzamelen van data ten behoeve van vogelonderzoek. In het veld helpen apps om gegevens efficiënt en op de juiste wijze vast te leggen. Achteraf besparen ze tijd, omdat je de gegevens niet meer digitaal hoeft over te schrijven.
Gerard geeft eerst een kort overzicht van diverse mobiele apps voor vogelonderzoek en zal daarna wat dieper in gaan op de functionaliteiten van de apps: Avimap (de Sovon tellingen), ObsMapp/iObs (waarneming.nl), Birdring (Kleurringen invoeren) en de Trektellen app. Wanneer er tijd over is zullen we ook kort de diverse website’s bespreken.

Omdat de avond grotendeels gericht zal zijn gebruikers met een Android device is het handig als je die meeneemt (dan kan je tijdens de avond gelijk wat oefenen) maar dat is niet noodzakelijk.

Laat even weten als je van plan bent te komen dan weten we ongeveer op hoeveel mensen we kunnen rekenen, ook als je vooraf al vragen hebt dan is het handig om die alvast te melden bij gerard.troost@sovon.nl

Word lid van de Vogelwerkgroep!

Staat u ook steeds vaker met een verrekijker bij een natuurgebied of op de zeedijk? Word dan lid van de VWG en blijf op de hoogte van wat er hier allemaal speelt op vogelgebied.